معاونت پژوهش و فناوری
درباره مدیریت توسعه فناوری سلامت دانشگاه
در حوزه تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی از ابتدا یعنی ثبت مالکیت فکری تا اخذ تسهیلات و تجاری سازی در چارچوب قوانین و امکانات دانشگاه  این مدیریت خدمات را ارائه می دهد. فعالیت در این حوزه ها دارای امتیازاتی در ترفیع، گرنت و ارتقا نیز می باشد. خدمات این مدیریت شامل:
رویدادهای فناوری شامل رویدادهای ایده پروری-استارتاپ ها- کارگاه های فناوری برای دانشجویان و تمامی اعضا دانشگاه
ثبت اختراع داخلی و خارجی از طریق مشاورین طرف قرارداد - ثبت طرح صنعتی (شکل و طرح وسیله) - ثبت برند
ارائه تسهیلات برای نمونه سازی وسیله در قالب اصلی یا تست نهایی محصول به منظور اخذ مجوز -اخذ مجوز از دانشگاه برای ثبت شرکت دانش بنیان
معرفی فرم ها و فرایندها در طرح های سفارشی و مشترک با خارج دانشگاه که چرخش درآمدی آن از طریق دانشگاه می باشد.
ارائه مشاوره از طریق مشاورین طرف قرارداد در زمینه های ثبت اختراع، موارد مالیاتی، حسابداری، ثبت شرکت، اخذ دانش بنیانی، انتخاب مراکز رشد، اخذ مجوزهای دارویی و تجهیزات پزشکی، تدوین فرم های طرح تجاری(BP)- ارزیابی های بازار- ارزشگذاری محصول و شرکت - عقد قراردادهای حقوقی در انتقال محصول به شرکتهای تولیدی، تجاری سازی
شماره تماس مدیریت توسعه فناوری سلامت : در حوزه های ثبت اختراع - کارگاه - رویدادها : 38452473   - در حوزه های تجاری سازی و ارتباط با صنعت : 38439666  ، ایمیل مدیریت : dht.vcres@mums.ac.ir
women

مشاورین


ثبت اختراع، مالی، تجاری سازی، مجوزها

قوانین و مصوبات


قوانین و امتیازات در دانشگاه و وزارت

فرم ها


قراردادها و فرم های دانشگاه

فرآیندها


فرایندهای مدیریت توسعه فناوری
ثبت مالکیت فکری
کلیه اعضا دانشگاه می توانند برای ثبت اختراع داخلی ، ثبت اختراع خارجی، ثبت طرح صنعتی و ثبت برند از طریق مشاورین طرف قرارداد دانشگاه اقدام نمایند. فرم های مربوطه را از طریق لینک روبرو دانلود نمایند. برای ثبت اختراع داخلی و خارجی متقاضی باید از طریق سیستم اطلاعات پژوهشی (پژوهان) درخواست خود را اعلام نماید. برای ثبت طرح صنعتی و ثبت برند فرم تکمیل شده را به ایمیل این مدیریت به آدرس dht.vcres@mums.ac.ir ارسال نمایید..

کارگاه ها و رویدادهای فناوری

کارگاه های سال 1403 و 1402

وبینارهای جدید

دانشجویان گرامی برای ثبت نام در هر کارگاه به لینک اعلام شده در اطلاع رسانی مربوطه مراجعه نمایید. برای درج در سوابق باید در سامانه پژوهان عضو باشید. در صورت خطا برای ثبت نام در کارگاه با مدیریت توسعه فناوری تماس بگیرید.

سال 1402

رویدادها(استارتاپ ها)

رویدادهای سال جدید به صورت ایمیلی اطلاع رسانی می شود. شرکت در این رویدادها برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی دارای امتیاز می باشد.اعضا هیات علمی در صورت کسب رتبه می توانند از امتیاز گرنت استفاده نمایند.

1393-1401

اطلاعات کارگاه های  برگزار شده

از سال 1393 تاکنون کارگاه های فناوری در زمینه های ثبت مالکیت فکری، نحوه اخذ مجوزها، دانش بنیان، تجاری سازی، خودشناسی و ... برگزار شده است. اسلایدهای بخشی از این کارگاه ها از لینک زیر قابل دسترسی می باشد:
آرشیو کارگاه ها

1396-1401

رویدادها-استارتاپ های برگزار شده

از سال 1396 تاکنون با همکاری دفاتر نوآوری و ارتباط با صنعت دانشکده 7 رویداد در دانشکده های داروسازی(دو دوره)، پرستاری مامایی، طب ایرانی و مکمل، دندانپزشکی، پزشکی، پیراپزشکی برگزار شده است.

تجاری سازی و حمایت ها

حمایت های دانشگاه در حوزه ساخت نمونه اصلی محصول و ارائه تهسیلات تجاری سازی از طریق صندوق غیردولتی سلامت ثامن
دانش بنیان
Hotel
Hotel

ارتباط با صنعت

فرم و فرایندهای ذیل در صورت واریز وجه به حساب سایر درامدهای دانشگاه جاری است. در سایر موارد طرح های پژوهشی و همکاری های آزمایشگاهی به سایت مدیریت توسعه و ارزیابی تحقیقات مراجعه شود.

سایت

سایت دفتر نوآوری و ارتباط با صنعت دانشگاه
https://ikipo.mums.ac.ir/

معرفی

مسئولین دفاتر نوآوری و ارتباط با صنعت دانشگاه و دانشکده ها

فرم ها

فرم های قرارداد با خارج دانشگاه - قرارداد با مجری -کاربرگ هزینه

فرایندها

فرایندهای طرح ها و خدمات سفارشی به دانشگاه


سوالات متداول

مشکل ثبت نام در کارگاه دارم؟

چنانچه از طریق لینک معرفی شده امکان ثبت نام ندارید با تلفن 38452473 تماس بگیرید و ثبت نام را انجام دهید. همچنین می توانید از طریق ایمیل dht.vcres@mums.ac.ir مشخصات کد ملی ، نام و نام خانوادگی، شماره همراه، رشته ، مقطع تحصیلی، ایمیل و دانشکده محل تحصیل خود را ذکر نمایید تا ثبت نام انجام شود.

برای استفاده از تسهیلات ثبت اختراع چگونه اقدام می کنم؟
ورورد به سامانه سیستم جامع اطلاعات پژوهشی (پژوهان) -گزینه اختراع جدید - تکمیل اطلاعات به ارسال به مدیر را انجام  دهید. درخواست شما توسط کارشناسان مدیریت بررسی و در صورت تایید به کارگزار طرف قرارداد دانشگاه معرفی می گردد. دانشگاه یا کارگزار برای ادامه فرایند ثبت اختراع به شما اطلاع خواهند داد.
میزان حمایت مالی دانشگاه جهت ثبت اختراع، برند و طرح صنعتی چقدر می باشد؟

هرساله بسته به قرارداد منعقد شده فیمابین دانشگاه و کارگزار مشخص می گردد. در قرارداد 1400-1399 میزان حمایت دانشگاه 50% می باشد. الباقی هزینه های کارگزار توسط متقاضی/متقاضیان پرداخت می گردد.

شرایط ارزیابی اختراعات در دانشگاه علوم پزشکی مشهد چگونه است؟
ارزیابی اختراعات اعضا دانشگاه به صورت رایگان انجام می شود. داوری اختراعات متقاضیان خارج دانشگاه با دریافت هزینه صورت می گیرد.برای افراد خارج دانشگاه که داوری اختراع آن ها توسط اداره ثبت اختراع به دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارجاع می شود متقاضی بایستی با شماره 38452473 تماس و ارسال نامه را اطلاع دهد. شرح اختراع متقاضی در ابتدا توسط کارشناسان بررسی می شود و در صورت تایید محتوای اولیه هزینه برای انجام داوری باید پرداخت شود.  افراد حقیقی 800 هزار تومان و برای متقاضیان حقوقی 1 میلیون تومان می باشد که پس از واریز مبلغ و ارسال تصویر فیش به ایمیل مدیریت dht.vcres@mums.ac.ir فرایند داوری آغاز می گردد. متقاضیان برای پیگیری روند داوری می توانند از طریق همین ایمیل و یا شماره تماس 38452473 نتیجه داوری را جویا شوند.. در صورت تایید یا عدم تایید اختراع هزینه دریافتی بازگردانده نمی شود.
دانشگاه چه حمایت هایی برای تجاری سازی دارد؟

حمایت های حوزه فناوری شامل ارائه تسهیلات برای ساخت نمونه -به اعضا هیات علمی- و تسهیلات تجاری سازی از طریق صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری سلامت ثامن می باشد. همچنین مشاورین دانشگاه در حوزه های مختلف با هماهنگی با دفتر نواوری و ارتباط با صنعت دانشگاه با شما همراهی می کنند.

مرکز رشد در چه مرحله ای از تجاری سازی است؟

.چنانچه حضور در بازار سلامت بدلیل نواور بودن کار دارای ریسک برای شما می باشد و زمان و مشاوره برای اینکار نیاز دارید و همچنین  خود شما قصد تجاری کردن محصول را دارید مراکز رشد گزینه های مناسبی هستند. دانشگاه دارای دو مرکز رشدفناوری دارویی (گیاهی -سنتی - مکمل-ارایشی و بهداشتی) و مرکز رشد فناوری سلامت (تجهیزات پزشکی - فناوری اطلاعات حوزه سلامت - کیت ها) می باشد.

آیا حضور دائم در مراکز رشد الزامی است؟آیا استفاده از خدمات مرکز فقط در این شرایط ممکن است؟
خیر. می توانید درخواست پذیرش مجازی در مرکز داشته باشید. بدین شکل که فضای فیزیکی در اختیار شما قرار نمی گیرد ولی از تمامی تسهیلات و حمایت های مراکز می توانید استفاده نمایید. اطلاعات بیشتر را از هر مرکز رشد دریافت نمایید.
حضور به عنوان مدیرعامل در شرکت برای اعضا در استخدام دانشگاه چگونه است؟
برای افرادی که از دانشگاه حقوق دریافت می نمایند بجز بازنشستگان منع دارد. در صورت تایید دانش بنیان بودن محصول شرکت ، این منع برداشته می شود.
محدودیت شرکتی که اعضا وابسته به دانشگاه می باشند برای فروش محصول به جای دولتی از جمله دانشگاه چیست؟

بنا به قانون منع مداخله فقط قرادادهای پژوهشی مشمول قانون منع مداخله نیستند. لذا چنانچه محصول شرکت شما هنوز توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان اعلام نشده امکان فروش به محل خدمت خود و جای دولتی دیگر را ندارید. در صورت تایید دانش بنیان بودن محصول این منع نیز برداشته می شود.

در طرح های سفارشی چنانچه پول به حساب سایر درامدها واریز شود آیا امکان دریافت این پول هست؟
بله. از طریق فرایند طرح های ارتباط با صنعت با همکاری دفاتر نوآوری و ارتباط با صنعت دانشکده امکانپذیر می باشد. به قسمت فرایندها مراجعه نمایید یا از مسئولین دفاتر نوآوری و ارتباط با صنعت دانشکده سوال فرمایید..
فعالیت در حوزه های فناوری چه امتیازی دارد؟
این امتیازات بیشتر شامل اعضا هیات علمی دانشگاه می باشد. گرنت پژوهشی - ترفیع - پایه تشویقی و ارتقا مواردی است که فناوری در آن ها دارای امتیازاتی می باشد. برایدانشجویان امکان دفاع از پایان نامه محصول محور و معادل سازی با مقاله وجود دارد. بدین شکل که تقاضا از طریق شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده به معاونت پژوهش و فناوری منتقل و باتایید شورای فناوری دانشگاه مجوز دفاع و معادل سازی با نمره مقاله تعیین و به دانشکده اعلام می شود.
برای ایجاد شرکت توسط اعضا هیات علمی به خصوص تمام وقت از چه کاری باید شروع کرد؟
بنا به  قوانین بالادستی اعضا هیات علمی برای ایجاد شرکت دانش بنیان یا داشتن سهام در این شرکتها باید مجوز هیات امنا را اخذ نمایند. فرایند برای اخذ این مجوز از طریق شورای فناوری دانشگاه می باشد. لذا فرم ثبت شرکت دانش بنیان را برای اخذ مجوز فعالیت دانش بنیان دریافت و به dht.vcres@mums.ac.ir ایمیل نمایید. این مجوز به شما فقط فعالیت دانش بنیان را اجازه می دهد و در سایر مواردی که شرکت فعالیتی بجز دانش بنیان دارد بایستی از نیروهای دیگر استفاده شود. در صورت اخذ این مجوز برای سایر فعالیت های دانش بنیان نیاز به اخذ مجوز مجدد ندارید.
آیا مجوز دانشگاه برای فعالیت دانش بنیان به مفهوم دانش بنیان بودن شرکت می باشد؟
خیر. برای اجازه شروع فعالیت تجاری سازی محصول دانش بنیان می باشد. مجوز دانش بنیان فقط توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صادر می شود. مشاورین دانشگاه در این زمینه برای اخذ مجوزبا شما همکاری می کنند.