ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی فرمولاسیوn داروی تزریقی (آمپول روغنی BAL یا  British anti-Lewisite) به منظور درمان مسمومیت با سرب شدند.

داروی 2,3 dimercaptopropanol  که به همت امید رجبی ،آتوسا حقیقی زاده ،مهدی فعال ملکی، حسین نائبی و صالح رخشانی طراحی و تولید شده است یک چلات کننده قوی برای فلزات سنگینی چون سرب (آنتی دوت) می باشد. این دارو محلول در روغن است و از روغن بادام زمینی بعنوان حامل آن استفاده میشود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رییس شرکت دانش بنیان آریا بهرو پرشین در گفتگو با وب دا با تاکید بر اینکه این دارو به منظور کم اثر کردن تحریم ها بر حوزه دارو طراحی و تولید شده است اظهار کرد: این دارو در بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) نیز مورد استفاده قرار گرفته است و نسبت به نمونه خارجی آن اثر گذاری مثبتی داشته است.

دکتر امید رجبی، پیش فرمولاسیون و مطالعه تجانس و سازگاری فرمولی، فرمولاسیون اولیه و مطالعه پایداری ،فرمولاسیون نهایی و تولید درتعداد کم و ارسال به بیمارستان جهت رفع نیازهای اضطراری بیمارستان های دانشگاه، بازخورد بالینی مناسب از سوی بخش مسمومین و اعلام کتبی آن، نگارش CTD و مستندات رسمی جهت اخذ  IRC جهت تولید انبوه از جمله مراحل طی شده برای تولید این دارو برشمرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر این دارو در مرحله اخذ مجوزات قانونی از سوی وزارت بهداشت و عقد  قرار داد جهت تولید انبوه قرار دارد خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه این دارو تاکنون وارداتی بوده است و تهیه آن نیاز به صرف مقادیر زیادی ارز دارد، بومی سازی آن مانع از خروج ارز و کاهش فشار اقتصادی بر کشور می شود