مالکیت فکری

به منظور تسهیل ثبت اختراع، معاونت پژوهش و فناوری اقدام به عقد قرارداد مشاوره و ثبت با شرکت مشاوره در مشهد نموده است. بخشی از هزینه ثبت اختراع بعهده معاونت و مابقی بعهده متقاضی است. معرفی به شرکت مشاور توسط این مدیریت انجام می گیرد.

bulletcube.jpg.png - 125 بایتدانلود فرم انجام ثبت اختراع(داخل کشور) توسط شرکت های مشاوره طرف قرارداد معاونت پژوهش و فناوری
bulletcube.jpg.png - 125 بایت دانلود فرم انجامUS PATENT توسط شرکت مشاوره طرف قرارداد معاونت پژوهش و فناوری

در صورت اخذ گواهی اختراع ، مخترع بهتر است اقدام به دریافت تاییدیه های علمی نیز بنماید.فرم های ذیل به منظور اخذ تاییدیه علمی از معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت می باشد:

فرم ها و دستورالعمل

فرمهای توصیف اختراع به تفکیک موضوع

معاهده همکاری ثبت اختراع ((Patent Cooperation Treaty(PCT) پیمان بین‌المللی است که زیر نظر سازمان جهانی مالکیت فکریWIPO فعالیت می‌کند و دفتر اصلی آن در شهر ژنو است. بر اساس این معاهده، چنانچه اختراعی در PCTثبت شود، امکان حمایت از آن در کلیه کشورهای عضو وجود دارد. به زبان ساده‌تر مخترع تنها با ارائه یک اظهارنامه می‌تواند فرایند ثبت را در کلیه کشورهای عضو را بر اساس همان اظهارنامه و با توجه به حق تقدم اولین افشاء آن ادامه دهد.

معاهده PCT برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ میلادی در شهر واشنگتن منعقد شد و در سال ۱۹۷۸ میلادی تعداد اعضای آن به ۱۸ کشور رسیدند. در حال حاضر (سال ۲۰۱۵ میلادی) ۱۴۸ کشور از جمله کشورهای توسعه یافته و کشورهای درحال توسعه عضو این معاهده هستند و شرایط استفاده از مزایای حمایت بین‌المللی از اختراع را برای اعضای خود فراهم می‌کنند.

همچنين از راه اين فرآيند ثبت، مخترعين می‌توانند زمان بيشتری برای تصميم‌گيری در مورد کشورهای محل ثبت اختراع خود به دست آورند. پيش از اين (بر اساس کنوانسيون پاريس) مخترعين ايرانی از زمان ثبت درخواست ثبت اختراع خود در ايران تنها 12 ماه وقت داشتند تا نسبت به تشکيل پرونده ثبت در ديگر کشورها اقدام کنند. اما مشکل اين جاست که در اين بازه زمانی کوتاه، پتانسيل تجاری بسياری از اختراعات آشکار نمی‌شود و سرمايه‌گذاری برای ثبت آنها دشوار می‌شود. اما از راه معاهده همکاری ثبت اختراع اين بازه زمانی تا 30 ماه افزايش می‌يابد.

معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راستای تحقق بخشی از برنامه ها و سیاست ها و نیز حفاظت و صیانت از دستاوردهای فکری و معنوی اعضاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در شرف عقد تفاهم نامه با موسسه ای جهت انجام امور مربوط به ثبت اختراع بین المللی می باشد.

قوانین مرتبط :